...

Waarom boomschors in jouw tuin een goed idee is

Wat is boomschors ?

Houten bodembedekker (mulch) die onkruidgroei voorkomt en vocht vasthoudt en zo het onderhoud van plantbedden vergemakkelijkt. De waaier aan verschillende soorten schors en houtsnippers vormt een inspiratiebron voor eindeloze variaties.

Waar gebruik je boomschors?

Gebruik boomschors om kale stukken in bloembedden en randen te bedekken. Of als bodembedekking bij de speelruimtes voor kinderen. Schors zorgt voor een zachte overloop, breekt kinderlijke valpartijen en beschermt de tuin tegen slijtage. Als het speelveld opgeruimd mag worden kan je het makkelijk opscheppen, verwijderen, overbrengen naar bloembedden of een pad aanleggen.

Hoe plaats je boomschors?

Een laag van 8 à 10 cm dik is aan te raden. Zo vertraag je verdamping van het vocht in de bodem. Je kan de schors verspreiden met behulp van gereedschap (zoals een troffel) of met de hand. In het laatste geval best met tuinhandschoenen. Gebruik de platte rand van een hark om de schors egaal rond en onder planten en struiken te spreiden.

 

Waarom gebruik je boomschors in de tuin?

Boomschors is makkelijk en decoratief. Je kan het overal in de tuin gebruiken en het heeft meerdere voordelen.  Zo zorgt het voor een nette visuele achtergrond, waardoor planten en bloemen beter tot hun recht komen. Door verschillende kleuren, maten en soorten schors te gebruiken voeg je kleur toe op vlakke gedeeltes, paden of speelstroken.

Schors als bodembedekking brengt stijl in je tuin. Maar het helpt ook om bodemvocht vast te houden, het houdt je tuin onkruidvrij en verbetert geleidelijk de structuur van de grond. Schors helpt ook de grond te isoleren en zo plantwortels te beschermen tegen koude en vorst in de winter en hitte en droogte in de zomer.

Wanneer leg je best boomschors?

Je kan in alle seizoenen boomschors plaatsen of vervangen. Maar de beste tijd is wanneer de grond goed vochtig is. Meestal is dit in de late winter of het vroege voorjaar. Schors kan dus op elk moment van het jaar worden aangebracht op vochtige grond.

Nog vragen?

Mail mij: info@boomschorslimburg.be
Bel mij: +32 495 45 62 73